Meervoudige weddenschappen

Binnen voetbalwedden is het mogelijk op één wedstrijd te gokken maar je kunt ook verschillende weddenschappen combineren om tot een hogere notering te komen. Hieronder een uitleg over enkel- en meervoudige weddenschappen in het voetbalwedden.

Singles

Het spelen van een single is één van de simpelste opties in het voetbalwedden. Een single zegt het eigenlijk al, je wedt in dit geval op één duel. Het soort weddenschap maakt in dit geval niet uit. Het plaatsen van één weddenschap op één duel wordt een single genoemd.

Voorbeeld single: Ajax wint van Feyenoord @ 2,10 (Kroon Sport)

Doubles

Een double spreekt ook redelijk voor zich. In dit geval combineer je twee weddenschappen in één bet. Dit betekent dat je de twee noteringen van verschillende wedstrijden met elkaar combineert als een meervoudige weddenschap. Het spelen van twee aparte weddenschappen op één wedstrijd is bij veel bookies niet toegestaan.

Voorbeeld double:
FC Twente wint van Heracles Almelo @ 1,36
Ajax – Feyenoord over 2,5 goals @ 1,68
Double = 1,36 x 1,68 = 2,28 (Kroon Sport)

Trebles

Een trebles is een combinatie van drie weddenschappen afkomstig van verschillende weddenschappen. In dit geval worden de drie noteringen van de betreffende duels met elkaar vermenigvuldigd, een interessante manier om een hogere notering te krijgen met deze meervoudige weddenschappen. Ook bij trebles is het combineren van weddenschappen afkomstig van één wedstrijd niet toegestaan.

Voorbeeld treble:
Ajax wint van Feyenoord @ 2,10
Vitesse wint van Heerenveen @ 2,75
FC Twente – Heracles Almelo: beide teams scoren @ 1,69
Treble = 2,10 x 2,75 x 1,69 = 9,76 (Kroon Sport)

Fourfold

Bij een fourfold combineer je vier wedstrijden van verschillende wedstrijden. In dit geval van meervoudige weddenschappen worden de vier noteringen van de betreffende wedstrijden met elkaar vermenigvuldigd. Ook bij trebles is het niet toegestaan weddenschappen van dezelfde wedstrijden te combineren.

Voorbeeld fourfold:
PEC Zwolle wint van AZ @ 2,20
PSV wint van Cambuur Leeuwarden @ 1,63
Ajax wint van Feyenoord @ 2,10
FC Groningen – FC Utrecht over 2,5 goals @ 1,64
Treble = 2,20 x 1,63 x 2,10 x 1,64 = 12,35 (Kroon Sport)

Wil je weten wat Asian Handicap inhoud en hoe je daar je voordeel kan doen? Kijk dan op onze Uitleg Asian Handicap.

Wedtips Oefeninterlands: Polen – Nederland, België – Finland

Oefeninterlands EK voetbal 2016. De komende dagen worden er vele vriendschappelijke interlands gespeeld, waaronder Polen tegen Nederland en België versus Finland. Zo ongeveer alle...

Europa League finale wedtips: overwinning Sevilla en doelpunt Kevin Gameiro op 4.90

Europa League finale: Liverpool licht favoriet tegen ervaren Sevilla. Slechts één club kan een Spaanse overheersing in Europees clubvoetbal een halt toeroepen. Liverpool moet...