skip to Main Content
  • Blog

Degradatie naar de Europees/Afrikaanse zone groep II dreigt voor de Nederlandse Fed Cup dames na opnieuw een nederlaag. Na de nederlagen tegen Israel en Groot Brittannie, bleek ook Portugal te sterk: 2-1. Hiermee is het Nederlands team veroordeelt tot een degradatieduel tegen Estland.

Bibiane Schoofs moest in de eerste singlepartij met 7-5, 4-6 en 6-2 buigen voor Maria Joao Koehler. Voor de speelster uit Ede was het haar eerste verlies in het enkelspel in Eilat. De eerste twee sets kenmerkten zich door veel breaks. In de derde set kwam Koehler met 3-0 voor. Die voorsprong gaf de negentienjarige Portugese niet meer uit handen, 6-3.

Na de nederlaag van Schoofs was Michaëlla Krajicek niet opgewassen tegen Michelle Larcher de Brito: 6-1, 6-2. Larcher de Brito was oppermachtig in de openingsset. Captain Manon Bollegraf praatte na de eerste set langdurig in op Krajicek, maar die werd bij aanvang van de tweede set meteen weer gebroken. Krajicek vocht zich echter terug. Ze nam een 2-1 voorsprong en kreeg een kans om er 3-1 van te maken. Het bleek de laatste opleving van Nederlandse kopvrouw in Eilat. De Portugese ‘scream queen’ won de lange en spannende game om er 2-2 van te maken en stootte vervolgens door naar de overwinning.

Hiermee was het duel al beslist en mochten Kiki Bertens en Demi Schruurs samen het dubbelspel spelen. Zij namen het op tegen Barbara Luz en Margarida Moura. Bertens en Schuurs wonnen de partij met 6-3 en 6-0. Daardoor kwam de eindstand in de wedstrijd op 2-1.

Het Nederlands Fed Cupteam speelt zaterdag 4 februari een degradatieduel tegen Estland. De verliezer van dat duel komt volgend jaar uit in de Europees/Afrikaanse zone groep II.

 

Back To Top