skip to Main Content

Het eerste Grand Slam toernooi van elk jaar, de Australian Open Tennis, zal gehouden worden in januari. De Australian Open is een toernooi met een rijke historie. In dit artikel wordt hier nader op ingegaan.

Geschiedenis Australian Open

De edities tussen 1905 en 1926 werden als het Kampioenschap van Australazië gespeeld. Van 1927 tot en met 1968 werd het toernooi onder de naam Kampioenschap van Australië gespeeld en vanaf 1969 werd het een open toernooi, voor zowel amateurs als prof, Australiërs en buitenlanders, als het Australian Open. Tot 1952 werd het toernooi bovendien in diverse steden afgewerkt. Vanaf 1952 werd Melbourne de vaste speelstad.

Oorspronkelijk speelde men op de grasbanen van Kooyong, een buitenwijk van Melbourne. Na het toernooi van 1983 gaf de International Tennis Federation de organisatie te kennen dat de locatie Kooyong niet meer aan de eisen van die tijd voldeed voor zo’n groot evenement. Vijf jaar later, in 1988, kwam Flinders Park, gereed. Dit was de toenmalige naam van de huidige locatie, Melbourne Park, waarvan de naam in 1996 aangenomen. Vanaf dat moment speelde men niet meer op gras maar op Rebound Ace, dit is te vergelijken met de ondergrond van de US Open.

Voor de Australian Open Tennis van 2008 werd een nieuwe ondergrond aangelegd. De ReboundAce werd verwijderd en vervangen door Plexicushion, een ondergrond die meer lijkt op de ondergrond van de US Open. Het hoofdstadion, de Rod Laver en de eerste bijbaan, hebben beide een revolutionair uitschuifbaar dak zodat bij hoge temperaturen of bij regenval de toernooien doorgang kunnen vinden. Wie zijn de toppers van dit tennis seizoen? Volg alle verrichtingen van de tennissers en kies jouw favoriet. Voor onze wedden tips voor de Australian Open moet je onze website in de gaten houden.

Back To Top