skip to Main Content

In de Nederlandse competitie, de Eredivisie, is elke wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax een klassieker. Ajax uit Amsterdam is sinds het begin al de grootste concurrent van Feyenoord uit Rotterdam.  Niet alleen de spelers zijn super fanatiek in iedere klassieker maar ook de supporters van beide clubs kunnen elkaars bloed wel drinken.

Dit resulteert dan ook regelmatig in confrontaties tussen de aanhang van Ajax en Feyenoord.  De politie doet er dan ook alles aan om de beide supportersschare uit elkaar te houden. Toch lukt dit niet altijd. Bij Beverwijk was in de jaren negentig een grote veldslag waar zelfs een dode is gevallen.

Door de altijd aanwezigheid van rellen is er een tijd lang niet mogelijk geweest om voor de bezoekende supporters naar de wedstrijd te gaan.

Door het goede gedrag van de supporters de laatste jaren is dit weer opgeheven en kunnen beide clubs, Ajax en Feyenoord weer naar de onderlinge duels gaan.

Wedden tips klassieker Eredivisie

Ajax heeft de meeste onderlinge duels gewonnen, maar dat zegt niks over de aankomende wedstrijd in de eredivisie. De bal is rond om maar eens een dooddoener te gebruiken.

Bij de online wedkantoren zoals Unibet en 888sport kan je wedden op Ajax Feyenoord. Deze bookmakers nemen alle wedstrijden in het verleden tussen de beide teams mee en ook de laatste gespeelde wedstrijden. Wedden tip bookmakers: Dit resulteert in een favoriet voor Ajax Feyenoord. In 2014 is de favoriet Ajax maar de verschillen onderling zijn erg klein. Let dus goed op waar je op gaat wedden en wed niet alleen op je eigen favoriet maar op het team met de meeste kansen.

Back To Top