skip to Main Content
  • Blog

Terwijl de kwalificatie tennis wedstrijden voor het Australian Open nog bezig zijn, is de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi geweest. Het eerste grandslam toernooi van het jaar gaat op 16 januari van start en de finale is op 29 januari.

De hele lijst staat op de homepage van de Australian Open www.australianopen.com. De enige nederlander die er op staat is Robin Haase. Haase komt in de eerste ronde uit tegen Andy Roddick. Vorig jaar speelde Haase een ijzersterke set tegen Roddick maar lag er wel uit.

De tegenstanders van Roger Federer en Nadal zijn nog niet bekent. Zij spelen tegen qualifiers en die worden pas 15 januari bekent. Intotaal doen er 128 tennissers mee aan de Australian Open 2012 in Melbourne.

Novak Djokovic speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Italiaan Paolo Lorenzi. Djokovic heeft een schitterend jaar achter de rug met natuurlijk de titel van het Australian Open 2011 en de nummer 1 van de wereld wil dit jaar weer op alle grandslam toernooien winnen.”Ik denk dat op het Australian Open mijn sterkste momenten had, Ik verloor maar 1 set op het hele toernooi. Ik speelde onwijs goed zeker in de latere rondes” Zei Djokovic in een pers conferentie na de loting.

De enige belg die al geplaatst is, Olivier Rochus, weet nog niet wie zijn tegenstander is.

Het Australian Open kan worden gevolgd via eurosport en verschillende bookmakers zoals Unibet. Bij deze Bookmakers hoeft u alleen een account aan te maken en het minimale bedrag te storten. Waarna u alle tennis wedstrijden live kunt volgen via hun stream.

Back To Top