skip to Main Content

Sport is een van de belangrijkste bijzaken ter wereld. Elke dag worden duizenden wedstrijden in honderden sporten gehouden, van Zuid-Amerika tot Europa en van Afrika tot Azië. Wedden op sport is zo oud als sport zelf. Online wedden, mobiel wedden en live wedden zijn dan weer luxezaken van de laatste jaren. Via je laptop, tablet of smartphone kun je tegenwoordig makkelijk je bets plaatsen en live alles volgen.

Live wedden op sport overal en altijd

Weddenschappen afsluiten op sport is al zo oud als sport zelf. Live wedden gebeurt ook al net zo lang. Bij de gladiatorengevechten en paardenraces riep men in vroeger tijden weddenschappen naar elkaar. Maar live wedden heeft anno 21e eeuw natuurlijk een andere betekenis. Nu kun je vanaf je laptop, tablet of smartphone live wedden op sport, ook al ben je er duizenden kilometers vandaan. Alle grote sporten en zelfs de kleine en aparte sporten vind je tegenwoordig bij de diverse bookmakers online zoals Kroon Casino, Mr Green of Guts. Even een account aanmaken, een bedrag storten en je kunt met een paar kliks je inzet plaatsen.

Maar de technologische ontwikkeling gaat steeds verder. Zo wordt live wedden op sport steeds populairder. Eerder werd nog wel eens gewoon de toto ingevuld vóór een weekend in de Eredivisie. Nu kun je bij de meeste bookmakers ook tijdens een wedstrijd aan live wedden voetbal doen, of via live wedden toto invullen. Zo kun je tijdens het kijken van de wedstrijd de teams beter inschatten en beter voorspellen hoe het gaat verlopen. Je kunt zelfs live wedden tips krijgen bij bepaalde wedstrijden.

Tijdens een live wedden op een wedstrijd passen de bookmakers hun noteringen natuurlijk wel aan, aan de hand van het spelverloop. Maar het geeft je ook meer inzicht in welk team beter aan het worden is. Als een voetbalclub bijvoorbeeld achter staat, maar steeds meer kansen krijgt, kun je nog steeds een mooie notering krijgen op dat ze de gelijkmaker scoren. Zo kun je met live score voorspellen een leuke winst pakken.

Mobiel wedden op sport vanuit je luie stoel

Veel bookmakers geven je extra functionaliteiten om het live gokken makkelijker te maken. Zo bieden hun apps genoeg mogelijkheden om binnen een paar seconden je inzet te plaatsen. Ook kun je via een live stream veel verschillende sporten bekijken. En er zijn diverse apps van bijvoorbeeld Unibet om live score bij te houden van voetbal, tennis en andere wedstrijden. Mobiel gokken kun je overal doen en het is net zo veilig als van achter je computer.

Zo wordt een zondagmiddag tijdens de Eredivisie een heel andere beleving. Mobiel wedden op voetbal wordt steeds populairder in Nederland. Even gauw een inzet plaatsen voordat een Eredivisie-wedstrijd van Ajax of PSV begint, of op dinsdag of woensdag inzetten op een goal van Lionel Messi bij Barcelona in de Champions League: Mobiel wedden op voetbal is simpel te doen vanaf de bank. De apps van bookmakers bieden dezelfde functionaliteit aan als het origineel wat je op de computer ziet, maar dan handiger in elkaar gezet.

Als je voor mobiel wedden Unibet gebruikt, een populaire bookmaker, kun je zelfs meerdere apps van ze gebruiken om het nog makkelijker te maken. Voor een handige planning van mobiel wedden op sport is bijvoorbeeld de Unibet Sports TV Guide een fijne applicatie. Zoals de naam zegt, kun je een soort eigen tv-gids samenstellen met alle wedstrijden waarop je wil inzetten. Met Football Stats Centre en Tennis Livescore hou je alles van voetbal en tennis bij en kun je tegelijk de algemene Sports Betting App gebruiken.

Online wedden op sport overzichtelijker

Maar voor de meer ‘old school’ liefhebber van online wedden, zijn er natuurlijk alle mogelijkheden van het internet op je computer, laptop of tablet. De bookmakers houden hun websites natuurlijk perfect in orde, zodat het wedden lekker makkelijk blijft. Naast het feit dat je snel naar je favoriete sporten, clubs en toernooien gaat, zie je het ook meteen als er een online wedden bonus is. En af en toe zit er een online wedden bonus tussen die mooi bij je bets passen.

Online wedden op voetbal is via je computer of tablet natuurlijk ook net iets overzichtelijker dan via je mobiel. In één oogopslag zie je alle voetbalwedstrijden met de toto (1X2) voor de gehele dag. En per toernooi of competitie kun je snel zien welke andere odds mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld handicaps, scorecast, doelpuntenmakers en meer.

Online, op je mobiel of laptop, kun je in elk geval genoeg wedden tips vinden voor het wedden op sport. Naast de diverse voorbeschouwingen zijn er ook genoeg sites die zich specifiek richten op het online wedden op sport. Inzetten op voetbal uit de Eredivisie of Champions League, Wimbledon, darten met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld: Het maakt het net een stukje interessanter als je meer op de hoogte bent.

Mogelijk haast bij online wedden legaal maken

Het is helaas nog niet zo dat online wedden legaal is in Nederland, ook al leek het erop door een kabinetsbesluit in de zomer van 2014. Door het legaliseren van gokken en wedden zou de Staat 20 procent kansspelbelasting kunnen heffen. Alleen wordt er nog volop gelobbyd door verschillende vergunninghouders en ook de politici zelf schieten niet op. Voorlopig is het alleen nog een wetsvoorstel. Maar het kan zijn dat de overheid het gauw moet doen op last van de Europese Commissie.

Bovendien staan veel buitenlandse partijen te springen om te investeren, zodra online wedden legaal wordt in Nederland. De KNVB ziet ook commerciële belangen in de legalisering. En voetbalclubs kunnen zich in navolging van clubs als Real Madrid en Juventus laten sponsoren door grote bookmakers. Dus mogelijk is het ook een investering in het groter maken van het Nederlandse voetbal.

Momenteel is online gokken bij een buitenlandse aanbieder dus officieel nog niet legaal in Nederland. Maar door Europese wetgeving moet Nederland zich wel gaan schikken en alles opengooien. In elk geval is er niks om je zorgen over te maken en kun je voor online wedden iDeal gebruiken, omdat het gewoon gedoogd wordt door de Nederlandse overheid.

Back To Top