skip to Main Content

De Asian Handicap is een vorm van wedden op voetbal waarbij één team een virtuele voorsprong of achterstand krijgt ten opzichte van het andere team. Een goed voorbeeld van een Asian Handicap is dat sterker team met een handicap (een virtuele achterstand) begint doordat zij met twee of meer doelpunten moeten winnen om een Asian Handicap weddenschap te winnen.

Welkomstbonus Mr GreenEen gelijkspel is bij een Asian Handicap niet meer mogelijk, alleen de uit- of thuisspelende ploeg kan winnen.
Wel is het bij een Asian Handicap mogelijk je geld terug te krijgen.
Zie de uitleg hieronder.

Hoe werkt Asian handicap?

De voorsprong of achterstand van een ploeg kan in verschillende vormen worden aangegeven. Zo kan het gaan om een voorsprong van ½ doelpunt, ¼ doelpunt, ¾ doelpunt en 1 doelpunt.

De mogelijkheid op een gelijkspel is bij een Asian Handicap uitgesloten, slechts alleen de thuisspelende of de uitspelende ploeg kan de wedstrijd winnen.

Meestal worden Asian Handicaps aangegeven door een getal achter de club, bijvoorbeeld: Arsenal -1 of Manchester United +0.5. Deze getallen zijn de virtuele doelpunten die bij desbetreffende ploeg worden toegevoegd of afgetrokken bij de eindscore.

-0 In dit geval is een gelijkspel niet mogelijk
Wanneer win je? Het team waarop je gokt moet winnen maar bij een gelijkspel krijg je je geld terug (draw no bet).

-0.5 = Deze weddenschap is gelijk aan een normale win weddenschap
Wanneer win je? Als het team waarop je gokt wint, in dit geval is een gelijkspel wel mogelijk en verlies je je weddenschap

+0.5 = Het team waarop jij gokt krijgt een half doelpunt voorsprong.
Wanneer win je? Je wint de weddenschap dus bij zowel een overwinning als een gelijkspel van dit team.

Draw no Bet

-1 = Het team waarop je gokt begint met een 0-1 of 1-0 achterstand
Wanneer win je? Het team moet winnen met twee doelpunten verschil of meer. Als het team wint met één doelpunt verschil, krijg je je geld terug (draw no bet). Bij gelijkspel of verlies heb je de bet verloren.

+1 = Het team begint met een 1-0 of 0-1 achterstand
Wanneer win je? Het team waar je op gokt moet gelijkspelen of winnen om je weddenschap te winnen. Als jouw team verliest met maar één goal verschil krijg je je geld terug (draw no bet)

-1.5 = Het team begint met een 2-0 of 0-2 achterstand
Wanneer win je? Het team moet met twee doelpunten verschil of meer winnen.

+1.5 = Het team begint met een 2-0 of 0-2 voorsprong
Wanneer win je? Als het team met maximaal één doelpunt verschil verliest en de winst is binnen. Een gelijkspel of een overwinning zijn vanzelfsprekend ook voldoende.

Bij wedstrijden waarbij de teams grote krachtverschillen hebben kunnen de handicaps oplopen tot hogere waarden. Bijvoorbeeld: bij het duel tussen koploper Real Madrid thuis tegen hekkensluiter Granada kunnen handicaps van -2,5, -3,5, +2,5, +3,5 en hoger voorkomen.

Alle grote online bookmakers hebben deze vorm van gokken op voetbal.

Back To Top