skip to Main Content

Wed tips Duitsland – Nederland, vriendschappelijke interland, dinsdag om 20:45 uur. Het EK voetbal is allang aan de kant geschoven. Nederland gaat niet naar Frankrijk komende zomer en daar moet het maar genoegen mee nemen. Vandaag speelt oranje uit tegen Duitsland een vriendschappelijke pot, die ondertussen overschaduwt wordt door de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. De beveiliging wordt dan ook flink opgeschroefd. Beide ploegen spelen met rouwbanden om.

Duitsland – Nederland

Ondanks dat iedereen rouwt om de 129 slachtoffers moeten de zinnen verzet worden en richten de Duitse en Nederlandse ploegen zich nu op het duel. Zoals gezegd gaat het met Oranje niet goed. Onder leiding van bondscoach Danny Blind won het pas twee keer en een eindtoernooi werd misgelopen. Toch won de ploeg afgelopen weekeinde van Wales. Met 2-3 won het van een ploeg die wél naar Frankrijk reist volgend jaar.

Met Duitsland gaat het de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel goed. Het werd in 2014 wereldkampioen en bondscoach Joachim Low beschikt over misschien wel de beste nationale selectie van de wereld. Met topspelers als Thomas Muller, Marco Reus, Mario Gotze en Jerome Boateng heeft het veel meer individuele kwaliteiten dan de Nederlanders op dit moment. Alleen Arjen Robben en Wesley Sneijder worden bij Oranje nog gezien als dragende spelers. Verder is het allemaal een niveautje lager. Ondanks dat zit er wel veel potentie in de selectie van Blind.

Onderling gezien staat Nederland er ook niet zo lekker voor. Al sinds 2005 wist het niet meer te winnen van ‘Die Mannschaft’. Het werd van de laatste vijf ontmoetingen drie keer gelijk en trokken de Duitsers twee keer aan het langste eind. Dat is ook te zien bij bookmaker 888sport.

Wedden op Duitsland – Nederland

Mocht de ploeg van Low weer winnen van Nederland, dan krijg je 1.78 per ingezette euro bij 888sport. Voor een Nederlandse overwinning staat er een quotering van 4.50. Een remise levert je 3.65 op.

Tegen Wales speelde Arjen Robben sinds lange tijd weer eens mee met Nederland, maar doet tegen Duitsland niet mee. De rechtsbuiten gaat terug naar München om daar de focus te leggen bij zijn club Bayern.

De kans is groot dat Klaas-Jan Huntelaar in de spits start bij Oranje. Mocht hij het net weten te vinden, dan staat er een quotering van 9.00 Net zo hoog als bij Bas Dost, die tegen Wales de eerste goal maakte. Bij Duitsland is Muller de man in vorm, samen met Max Kruse. Mochten zij scoren, staan er respectievelijk quoteringen van 5.57 en 6.75 bij 888sport.

Onze wedtip: Huntelaar scoort tegen Duitsland @ 9.00 bij 888sport

Het oefenduel Duitsland – Nederland start om 20.45 uur.

Back To Top