skip to Main Content

Japan – Nederland WK vrouwenvoetbal wedtips. Dinsdag- op woensdagnacht staan de Oranje Leeuwinnen voor een lastige opgave. In de achtste finales neemt Nederland het op tegen regerend wereldkampioen Japan. Helaas zie ik het somber in voor Oranje. Win met een inzet van 10 euro 44,50 euro met onze wedtips bij Betsson.

Japan regerend wereldkampioen en sterk in vorm

Voor de Nederlandse dames is dit het eerste wereldkampioenschap. Japan is er al sinds het begin in 1991 bij en was vier jaar geleden de allerbeste van de wereld. Bovendien zijn de Japanse vrouwen verliezend finalist van de Olympische Spelen in 2012 en winnaar van de Asian Cup vorig jaar. In aanloop naar dit WK en op dit WK zelf is Japan bijna ongenaakbaar. Al zes duels op rij heeft Japan gewonnen en toont de defensie zich ondoordringbaar.

Nederland heeft enkele zeer ervaren dames in de selectie, maar Japan overtroeft dat makkelijk. Zes speelsters hebben al meer dan 100 interlands gespeeld. Captain Aya Miyama noteert al 150 interlands en de 36-jarige middenvelder Homare Sawa speelde dit toernooi zelfs al haar 200e interland. Doordat Japan vorig seizoen ook twee toernooien speelden Azië, zijn de speelster goed op elkaar ingespeeld.

Nederland kwetsbaar achterin, Loes Geurts niet onoverwinnelijk

De Oranje Leeuwinnen waren al dolblij toen ze zich voor het eerst voor een WK plaatsten. Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en we hebben een aantal topvrouwen met natuurlijk de MMM-aanval: Manon Melis, Lieke Martens en – volgens kenners de vrouwelijke Messi – Vivianne Miedema. Samen zijn ze goed voor 93 goals in samen 195 interlands, een prachtige statistiek. Maar dit toernooi scoorde Nederland pas twee keer in drie duels. Lieke Martens scoorde de enige goal tegen Nieuw-Zeeland. En Kirsten van de Vens late treffer tegen Canada hielp Oranje op de valreep aan deze plek in de achtste finale.

Bovendien blijkt Oranje niet altijd even zeker achterin. China won weliswaar met slechts 1-0 van Nederland, maar die uitslag kon makkelijk 4-0 of 5-0 zijn. Loes Geurts toonde zich dit toernooi al een een geweldige keeper tegen Nieuw-Zeeland en Canada, maar zij kan niet alles tegenhouden.

    • Regerend wereldkampioen Japan is duidelijk favoriet. Het land won zijn laatste zes wedstrijden en kreeg maar één tegengoal in die duels, dit toernooi tegen Kameroen (2-1 winst).
    • Nederland won slechts drie van zijn laatste elf wedstrijden en scoorde daarin negen keer.
    • Japan en Nederland troffen elkaar nog nooit in een interland.

Wedtips Japan vs Nederland WK vrouwenvoetbal 2015

Japan wint @ 1.78 bij Betsson
Onder 2.5 goals @ 1.63 bij Betsson
Japan wint zonder tegengoals @2.50 bij Betsson

Back To Top