skip to Main Content

Wedden op EK 2016 kwalificaties. Het is dinsdag erop of eronder voor Nederland. Het doel is simpel: zelf moet er gewonnen worden van Tsjechië en Turkije móet verliezen van IJsland. Anders is het EK voetbal 2016 in Frankrijk definitief uit beeld. Naast een zeer spannende avond in Amsterdam staan er bij Unibet ook enkele mooie voetbalweddenschappen voor morgenavond op de planning.

Toen Nederland twee jaar geleden de groepsindeling voor de huidige EK-kwalificatie te horen kreeg, was iedereen in ons land het er wel over eens. Tegenstanders als Tsjechië, IJsland en Turkije zouden niet teveel problemen opleveren, zeker niet nu er twee ploegen rechtstreeks naar het EK gaan en eentje nog aan de play-offs mag meedoen. Alles is nu echter anders. De derde plaats zou als een volksfeest worden gevierd, maar is momenteel verder weg dan ooit. Nederland moet in ieder geval winnen van Tsjechië. Bij Unibet levert dat een quotering van 1.44 op. Oranje is dus nog wel favoriet, want een Tsjechische zege is goed voor 4.60.

Nederland vs Tsjechië: Correcte score 2-1

De kans is groot dat Oranje-bondscoach Danny Blind tegen de Tsjechen vasthoudt aan zijn opstelling van afgelopen zaterdag, toen er met redelijk spel van Kazachstan werd gewonnen (1-2). Alleen Jasper Cillessen en Tim Krul zullen niet bij de selectie zitten vanwege blessureleed. Wesley Sneijder scoorde die avond de mooiste goal, toen hij vlak na rust de bal hard in de kruising schoot. Als hij tegen Tsjechië weer scoort, levert iedere ingezette euro je bij Unibet je liefst 3.50 op. Of denk je dat Memphis Depay weer eens het net weet te vinden voor zijn vaderland? Dan wordt je inzet vergroot met 2.80.

  • Op 16 november 1994 speelde Nederland voor het eerst tegen Tsjechië, 0-0.
  • Nederland en Tsjechië troffen elkaar vervolgens nog 8 keer. Oranje won driemaal, speelde 2 keer gelijk.
  • De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was op 9 september 2014 in Praag. Tsjechië won met 2-1.
  • Nederland trof Tsjechië tijdens het EK 2000 (1-0 winst) en EK 2004 (2-3 verlies). In die laatste wedstrijd vond de beroemde wissel van toenmalig bondscoach Dick Advocaat plaats, die Arjen Robben verving voor Paul Bosvelt.
Back To Top