skip to Main Content

Wed tips Nederland vs IJsland, kwalificatie EK voetbal 2016. Het Nederlands elftal van kersverse bondscoach Danny Blind komt morgen in de Amsterdam Arena uit tegen groepshoofd IJsland. Oranje zal dit duel moeten winnen plaatsing voor het EK 2016 in eigen hand te houden. Oranje bezit momenteel een derde plek met tien punten uit zes wedstrijden in de poulefase achter IJsland (16 punten) en Tsjechië(13 punten).

Danny Blind wist in z’n aanloop naar de Oranje selectie een aantal verrassende namen op te nemen. De bondscoach haalde Tete en Riedewald van Ajax definitief bij de selectie en maakte Robben in plaats van Van Persie aanvoerder van de Oranje leeuwen.

In oktober van 2014 ging Oranje kansloos onderuit in IJsland en dus kan er een offensieve opstelling verwacht worden. Zo lijkt kersverse aanvoerder Robben én aanvoerder af Van Persie beide in de basis. Depay maakte een fantastische start van United door en kan dus naar alle waarschijnlijkheid ook een basisplaats verwachten.

Oranje is niet definitief uitgeschakeld als er morgenavond in eigen huis wordt verloren van IJsland maar heeft het dan in ieder geval niet meer geheel in eigen hand, winst is dus noodzakelijk. Wesley Sneijder sprak zich in de Telegraaf al hoopvol uit over het treffen met de IJslanders: ‘Het is erop of eronder, alles moet wijken voor onze plaatsing voor het EK in Frankrijk’. De statistieken spreken in ieder geval in het voordeel van Oranje, nog nooit werd in eigen huis van IJsland verloren.

  • Nederland verloor nog nooit in eigen huis van IJsland
  • In alle vijf onderlinge duels kreeg het slechts één doelpunt tegen
  • IJsland is al vijf duels op rij ongeslagen en wist in ieder duel te scoren

Wed Tip Nederland vs IJsland: Nederland wint & beide teams scoren @ 3,50 (Unibet)

Back To Top