skip to Main Content

Wedden op Eredivisie. De afgelopen weken waren zonder twijfel de meest droevige weken voor het Nederlandse voetbal van dit decennium. Vrijwel alle Nederlandse ploegen faalden in de Europese competitie en hetgeen dat misschien wel nog triester was, was het mislopen van kwalificatie voor het EK in 2016 door Oranje. Gelukkig hebben we ieder weekend nog onze eigen competitie en daar worden, ongeacht het niveau, in ieder geval altijd nog leuke wedstrijden gespeeld. Wat te denken van vandaag, waar SC Heerenveen het in eigen huis opneemt tegen Feyenoord. En de subtoppers PEC Zwolle en Vitesse, die strijden om een plekje bij de bovenste vijf.

SC Heerenveen – Feyenoord

We beginnen met Feyenoord dat moet afreizen naar Friesland voor de lastige uitwedstrijd bij Heerenveen. Heerenveen kent een lastige seizoensstart waarin het slechts zeven punten uit acht wedstrijden wist te halen en daarmee maar de dertiende plaats in het klassement bekleedt. Feyenoord kent een beduidend betere start en staat op de gedeelde eerste plek met Ajax. Vooral de laatste weken is Feyenoord in vorm. De laatste vijf weken verloor de ploeg geen een keer en kreeg het slechts twee doelpunten tegen.

  • Feyenoord heeft over de laatste vijf wedstrijden een doelsaldo van 9-2.
  • Oud Feyenoord-spits Te Vreede is nog geschorst voor Heerenveen en zijn vervanger Veerkamp scoorde nog geen enkel doelpunt.
  • Botteghin is weer terug bij Feyenoord, wat een extra slot op de deur betekent.
  • Karsdorp is geblesseerd, wat betekent dat Van Beek waarschijnlijk rechtsback zal spelen en die is defensief een stuk sterker.

PEC Zwolle – Vitesse: Correcte score 2-4

Dan PEC Zwolle – Vitesse. Dit is een regelrechte strijd om een plekje in de top 5. Vitesse kent een wisselvallige start met zeer onrustige wedstrijden en daar tegenover potten zoals ze die nog niet gespeeld hebben de afgelopen jaren. Natuurlijk moest trainer Bosz weer vanaf nul beginnen met een vrijwel compleet nieuwe selectie in Arnhem maar hij lijkt het toch aardig op de rails te hebben. Zelf kan hij echter niet coachen vandaag, hij is nog geschorst door de KNVB wegens agressief gedrag langs de lijn.

  • Vitesse scoort weer als nooit te voren dit seizoen
  • De Arnhemmers beschikken over de kwaliteit om gas bij te geven als de tegenstander aan het komen is
  • Ook PEC Zwolle heeft een doelpuntenmachine in huis genaamd Lars Veldwijk
  • De ploeg van Jans lijkt verdedigend kwetsbaarder dan de voorgaande jaren
Back To Top