skip to Main Content


Wed tips Turkije vs Nederland, kwalificatie EK voetbal 2016. Alles nog in eigen hand. Dat is het enige positieve bijna dat het Nederlands Elftal kon meenemen van de vrijdagavond, waarop het met 1-0 van IJsland verloor. Turkije verzuimde van Letland te winnen, dus kan Oranje nog zijn eigen lot bepalen tegen Turkije.

EK 2016 kwalificatie Turkije – Nederland

Voor de tweede keer verliezen van IJsland, Arjen Robben geblesseerd uitgevallen, Bruno Martins Indi rood gekregen. Het was geen denderende avond voor Oranje in de Amsterdam ArenA vrijdagavond. Nieuwbakken bondscoach Danny Blind heeft echter nog wel een kans om het recht te zetten en Oranje weer op het juiste spoor richting EK 2016 te brengen.

Een gelijkspel tegen Turkije zou al volstaan om nog op eigen kracht de play-offs te kunnen halen. Maar dat is natuurlijk niet waar Oranje voor gaat. Winst is wat heel Nederland wil en in dat geval lonkt zelfs nog de huidige tweede plek van Tsjechië in groep A voor Oranje. Met Jeremain Lens en Virgil van Dijk erbij heeft Blind het wegvallen van Robben en Martins Indi opgevangen. Het is mogelijk dat Lens al direct een kans krijgt, na de tegenvallende invalbeurt van Luciano Narsingh vrijdag.

Nederland favoriet tegen Turkije

En met een voorhoede van Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar en dus mogelijk Jeremain Lens zou Oranje in staat moeten zijn om Turkije te verslaan. De bookmakers zien Oranje ook als sterkste en zetten 2,20 op winst van onze mannen. Mede ook doordat Turkije afgelopen vrijdag voor de tweede keer deze kwalificatiereeks niet verder kwam dan 1-1 tegen Letland.

Maar Turkije speelt nu ook in eigen land en dat zal een fikse opgave worden voor Oranje. Zakelijk winnen is het devies en dat kan het beste op de Italiaanse manier. Met één goal verschil. Die uitslag (gelijkspel bij een 1-0 handicap bij de bookmakers) staat op 4,00. Een 0-1 overwinning voor Oranje staat zelfs op een fijne 9,00 terwijl 1-2 in Nederlands voordeel 10,00 noteert.

Memphis Depay kan klasse tonen

Op het WK 2014 was Memphis Depay voor het eerst trefzeker voor Oranje, met een goal tegen Australië en een goal tegen Chili. Sindsdien scoorde hij alleen nog tegen de Verenigde Staten. Het wordt dus weer eens tijd om de klasse te etaleren die hij meteen ook bij Manchester United liet zien. De topscorer van de Eredivisie van vorig seizoen staat op 3,90 om een mogelijk zeer belangrijke goal te scoren.

Wed Tip Turkije vs Nederland: Nederland wint met 1-2 van Turkije @ 10,00

Back To Top