skip to Main Content

Wed tips Wales vs Nederland, vriendschappelijke interland, vrijdag om 20:45 uur. Het EK voetbal 2016 moet het doen zonder Oranje. Wales is volgend jaar wel present in Frankrijk. Nu de tranen zijn weggepinkt, moet bondscoach Danny Blind gaan werken aan een team dat het WK 2018 kan halen.

Wales is over acht maanden wel actief op Euro 2016. Het Britse land deed het erg goed in de kwalificatiefase, waarin het alleen verloor van Bosnië Herzegovina (2-0). Tegen België, inmiddels de nummer één van de FIFA-ranking, behaalden de Welshmen zelfs vier punten.

Bale en Ramsey niet tegen Oranje

De twee bekendste namen van Wales ontbreken. Gareth Bale van Real Madrid en Aaron Ramsey van Arsenal meldden zich af. Bondscoach Chris Coleman is niet blij met de absentie. Hij waarschuwt clubs dat ze de speeldata van interlands niet moeten aangrijpen als handig rustmomentje. Kortom, hij is er niet zo van overtuigd dat de heren echt zwaar geblesseerd zijn.

“Er zullen 25.000 man aanwezig zijn voor Wales”, zegt Coleman tegen Sky Sports, “Zij komen daar om een lullig potje zonder intensiteit te zien. Ze willen ons zien presteren. Dus dat gaan we ook doen.”

Wales – Nederland: blind neigt naar terugkeer 5-3-2

Danny Blind, die ondanks een meer dan beroerde start als bondscoach van Oranje mocht aanblijven, worstelt met de te hanteren formatie. Hij neigt een terugkeer naar 5-3-2, waarmee Louis van Gaal derde werd op het WK 2014 in Brazilië. “We moeten in ieder geval een sterker defensief blok hebben”, tekent De Telegraaf op. “Maar ik hou nog even voor me hoe we het gaan doen”, aldus Blind.

Wedden op Wales – Nederland

Bij Nederland is Arjen Robben present. En laten we eerlijk zijn: wat Bale is voor Wales, dat is de man van Bayern Munchen voor Nederland. Zijn rushes zijn onmisbaar. De paniek die hij zaait alleen al door zijn aanwezigheid, ontregelt de tegenstander. Met hem in de gelederen moet Nederland Wales kunnen verslaan. Bij 888sport is Oranje ook favoriet en een winst van de gasten noteert 1.95.

Anderzijds zal bij Wales nu in nog grotere mate, de nadruk komen te liggen op counteren en verder geen risico’s nemen. Een 0-0 zou de gastheer vermoedelijk prima vinden. Gelijkspel staat op 3.40 bij de bookies en die exacte uitslag 0-0 noteert 8.50 bij 888sport.

Maar laten we niet zo somber zijn. Een friendly game hoort te sprankelen. Memphis Depay zal spoedig weer laten zien, waarom Manchester United de buidel trok om hem los te weken van PSV. We tippen dat de topscorer van de Eredivisie in het vorige seizoen tegen Wales een goal maakt. Dat noteert 3.25.

Onze wedtip: Nederland wint met 0-1 correcte score @ 7.00 bij 888sport

Back To Top