skip to Main Content

Wedden op sport. Sportkenners en sportliefhebbers doen het al jaren en jaren: Wedden op sport. Of het nu de sportpool op het werk is, een wedje met een vriend of inzetten bij een online bookmaker. Wedden op sport kan een leuke hobby zijn, mits verstandig gedaan.

Wedden op sportwedstrijden – veel aanbod

Waar je 20 jaar geleden nog de deur uit moest om te wedden op sport, kun je dit tegenwoordig vanuit je luie stoel doen. Je hoeft niet meer naar een wedkantoor of een wedstrijd zelf om een inzetje te plaatsen op je favoriete team of bij een sport die je leuk vindt. Om te wedden op sportwedstrijden hoef je nu slechts in te loggen, een paar keer te klikken en klaar.

En het mooie is dat je niet beperkt wordt in je keuze. Als je wil wedden op sportwedstrijden kun je naast ‘all time favourite’ voetbal tegenwoordig kiezen voor een enorme variatie aan sporten: Van tennis tot golf, van wielrennen tot basketbal en zelfs van snooker tot darts. Dus als je liever darts op RTL 7 kijkt dan voetbal op NPO 3, kun je dat nu ook volgen met tegelijk een inzet op een speler.

De beste Wedden op sport tips

De verschillende bookmakers bieden ook nog eens veel verschillende mogelijkheden aan om te wedden op sportwedstrijden. Je kunt natuurlijk inzetten op een winnaar van een wedstrijd of toernooi, maar ook op tig andere zaken. Hoe ver komt een speler/team in een toernooi? Binnen hoeveel sets of legs wint een speler? Wie wordt de topscorer? En zo nog veel meer.

Zulke noteringen kunnen vaak helpen als je van andere dingen zekerder bent dan van de winnaar. Zijn wedstrijden tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld altijd spannend en van hoog niveau? Zet dan in op hun 3 dart average, of een hoog aantal legs. Is Novak Djokovic bijna onklopbaar op Wimbledon? Zet dan bijvoorbeeld in op dat hij in de eerste paar rondes wint zonder setverlies. Allerlei mogelijke combinaties op bets leveren nog eens hogere odds op.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bij wedden op sport liever nog wat meer informatie hebt over de spelers of teams. Zijn ze goed in vorm, hoe goed zijn ze tegen bepaalde tegenstanders et cetera. Dan kun je op Google gaan zoeken, maar je kunt ook advies inwinnen bij andere sportliefhebbers. Zo kun je een wedden op sport forum bezoeken, waar zij hun licht laten schijnen over bepaalde wedstrijden, toernooien en meer. Zo kun je voor voetbal kijken op voetbal forums. Enkele van deze forums zijn bijvoorbeeld wosforum.eu of op forum.fok.nl.

Mobiel wedden op sport is hot

Zoals ik al zei, kun je tegenwoordig vanuit je eigen luie stoel wedden op sport. Maar in de digitale wereld van nu ben je natuurlijk van nóg meer gemakken voorzien. Zo kun je, waar je ook bent, ook mobiel wedden op sport. Alle grote bookmakers hebben hun eigen apps. Zo kun je ook in de trein, op een verjaardagsfeestje of bij je schoonouders met een paar swipes en kliks mobiel wedden op sport.

De apps zijn er zo op ingericht dat je snel naar je favoriete sporten kan gaan en overzichtelijk de beste noteringen kan zien. Dus als je op zondag in de voetbalkantine naar de Eredivisie kijkt en wilt wedden op voetbal, kun je direct een inzet plaatsen als je bijvoorbeeld ziet dat Ajax of PSV zal gaan winnen. Of je ziet juist dat een underdog sterker is, waardoor je een mooie winst kan pakken.

De bookmakers maken het ook makkelijker voor je door meer aan te bieden. Zo heeft Unibet bijvoorbeeld de Football Stats Centre app om op de hoogte te blijven van al het voetbal. En ze hebben de Unibet Sports TV Guide, zodat je vooruit kunt plannen wanneer je een wedstrijd wil volgen of erop wil inzetten. Ook bieden veel bookmakers de kans om live op je mobiel sportwedstrijden te bekijken via een live stream.

Wedden sport bonus, gratis wedden en winnen

Eigenlijk zijn bookmakers net zoals supermarkten of andere winkels. Af en toe moeten ze met een leuke promotie, stunt of bonus komen om hun klanten aan zich te binden. Veel bookmakers bieden bijvoorbeeld al een welkomstbonus, zoals gratis verdubbeling van je eerste storting. Anderen bieden een bonus als je een vriend laat inschrijven. Maar ook bij het wedden op sport zelf hebben bookmakers vaak handige acties waar je handig gebruik van kunt maken.

Zo zijn er wel eens acties waarbij je je inzet terugkrijgt als een voetbalwedstrijd in 0-0 eindigt. William Hill biedt bijvoorbeeld nu een actie genaamd Bore Draw Insurance waarbij je je inzet terugkrijgt bij een bet op de correcte uitslag, als een wedstrijd in 0-0 eindigt. Maar je krijgt bij William Hill bijvoorbeeld ook een gratis bet ter waarde van je inzet als jouw voorspelde eerste doelpuntenmaker pas de tweede goal scoort.

De bonussen en acties zijn er overigens niet alleen bij wedden op voetbal, maar bij vele andere sporten. Zo kun je het tegenkomen bij wedden op paarden, darts en natuurlijk ook op tennis. Zo had William Hill een mooie bonus bij Wimbledon. Als je minimaal 25 dollar inzette op de winnaar van Wimbledon vóór de start van de eerste ronde, kreeg je voor elke ronde die die speler won een 5 dollar bonus bet. En met zeven rondes in totaal kan dat lekker veel opleveren.

Wedden op sport: Doe het verstandig

Het is een leuke hobby, wedden op sport, maar het moet wel een hobby blijven. Hou in de gaten dat je een bedrag stort bij bookmakers dat je redelijkerwijs kunt missen. Een grote winst pakken is natuurlijk mogelijk, maar het is lang niet voor iedereen weggelegd. Om langer plezier te houden van wedden op sport, is het verstandig om je inzetten klein te houden.

Je hoeft ook niet elke dag in te zetten, maar je kunt het bijvoorbeeld elke week doen. Zo kun je elke week een eigen toto maken van wedstrijden in de Eredivisie, of een paar leuke toernooi-bets (topscorer, hoe ver komt een team) plaatsen op grotere toernooien als een EK of WK. Natuurlijk is het niet erg om een tweede keer te storten bij een bookmaker als het een keer heeft tegengezeten, maar zoals gezegd: Alleen als je het voor de hobby kunt missen.

Back To Top