skip to Main Content

Wedden op voetbal. Een inzet plaatsen op een sportevenement is al zo oud als de oude Grieken en Romeinen. Waar je het toen elkaar toeschreeuwde wie jouw favoriet was voor welke inzet, is het nu vooral een kwestie van wedden op internet en mobiel wedden. In Nederland is wedden op voetbal veruit het populairst.

Wedden op voetbal tips

Online gokken is natuurlijk een leuke hobby die je met beleid moet doen. Maar het is natuurlijk een stuk leuker als je wat vaker wint en soms een mooie winst pakt. Een paar mooie wedden op voetbal tips kunnen je al een eind op weg helpen. Zo is het natuurlijk verstandig om je wedstrijden met beleid uit te zoeken. Ga naar competities/toernooien/clubs waar je in elk geval redelijk wat vanaf weet. Liever een wedstrijd uit de Eredivisie of Champions League dan bijvoorbeeld de Roemeense competitie. Kennis is macht wat dat betreft.

Verstandig is ook om je hart niet te laten spreken. Iedereen heeft zijn favoriete voetbalclubs, maar die zijn ook niet onoverwinnelijk. Inzetten op Ajax tegen PEC Zwolle zou de laatste vijf duels bijvoorbeeld 0 euro hebben opgeleverd. En Barcelona pakte dit seizoen slechts één punt tegen Málaga. Wellicht kun je bij online wedden beter je favoriete club wat vaker vermijden.

Wedden op voetbal forums bezoeken

Zoals gezegd, kennis is macht. Maar gedeelde kennis is nog machtiger. Je kunt zelf niet alle wijsheid in pacht hebben wat betreft voetbal. Daarom is het soms verstandig om naast je eigen research ook andermans kennis te raadplegen. Dat kan bij een collega op het werk zijn, maar ook bij al die andere mensen die van online wedden houden. Er zijn tal van wedden op voetbal forums waar wedstrijden uitvoerig worden besproken, en dan met name gericht op de odds.

In de voetbal wedden forums worden vele competities en toernooien in aparte topics worden besproken. De forumleden geven hun favorieten aan en onderbouwen dat vaak ook goed. Wedden op voetbal forums kunnen zo een goede toevoeging zijn op je eigen vergaarde kennis. Ze komen bijvoorbeeld met het laatste nieuws over transfers en hoe die invloed hebben op een club, en ze komen met afwegingen in hoeverre een notering meer of minder waarschijnlijk is.

Wedden op voetbal strategie

Als je wel eens aan online wedden op voetbal hebt gedaan, weet je dat de meeste wedstrijden vaak 100 tot soms wel 200 of meer noteringen hebben. Dat kan variëren van de 1X2-bet op wie wint tot doelpuntenmakers, aantal doelpunten of gele kaarten en hoe een goal gemaakt wordt. De noteringen op al deze bets kunnen flink verschillen in waarde. De 1X2-bet bij ongeveer gelijkwaardige teams heeft vaak rond de 2.60 voor beide teams en iets meer dan 3.00 voor de X, het gelijkspel.

Naarmate de bookmaker de teams minder gelijkwaardig inschat, gaat de notering voor winst van het favoriete team omlaag en de noteringen voor winst van de underdog of gelijkspel omhoog. Zo’n hogere notering op een underdog is vaak niet voor niks. De bookmakers kennen hun zaken en schatten dat team dan (vaak op statistische basis) vaak terecht lager in. Maar er zijn natuurlijk genoeg uitzonderingen waar je van kunt profiteren, zoals het eerder aangehaalde voorbeeld van Ajax en PEC Zwolle.

En het kan lonen om verder te kijken dan alleen de 1X2, ofwel de toto. Als FC Barcelona bijvoorbeeld een tijdje op dreef is qua scoren, kun je kijken naar andere odds. Zoals het aantal goals voor FC Barcelona, een zege met handicap (beginnen met een virtuele 0-1 achterstand, dus winnen met minimaal twee goals verschil) of een doelpuntenmaker. Als Lionel Messi bijvoorbeeld vaak scoort tegen een bepaalde tegenstander, kun je een mooie notering pakken met hem als doelpuntenmaker.

Wedden op voetbal combi weddenschappen

Met voldoende kennis in huis kun je echter ook de wat lagere noteringen op favorieten zelf vergroten. Met een wedden op voetbal combi verhoog je je mogelijke winst. Als je in een bepaald weekend Bayern München en PSV wel ziet winnen, kun je een combibet maken. In plaats van 5 euro op 1.50 voor Bayern en hetzelfde voor PSV (met dus een mogelijke winst van 5 euro) kun je die twee odds ook combineren. 1.50 maal 1.50 wordt dan 2.25. En dat tientje inzet kan dan 22,50 euro worden, dus 12,50 euro winst.

Weddenschappen Combi’s met nog meer odds zijn mogelijk, maar de kans op het niet juist hebben wordt ook groter. Dat valt eventueel in te dekken met multiples. Je kunt dan bijvoorbeeld vier triples inzetten op vier wedstrijden. Als je inzet op winst van Ajax, PSV, Barcelona en Bayern München met allemaal een notering van 1.50, kun je je indekken met vier triples. Je zet dan bijvoorbeeld vier keer 5 euro in op die triples. Winnen ze alle vier, dan win jij 67,50 euro. Winnen drie van de vier clubs, dan beperk je je verlies tot 3 euro. Zet je een underdog bij die vier wedstrijden met bijvoorbeeld een notering van 2.50 en die wint, dan heb je vaak al een kleine winst bij drie van de vier goed.

De beste Bookmakers voetbal: Kroon, MrGreen en Guts

Met het internet ligt tegenwoordig alles open. Wedden op voetbal is zo simpel als 1+1=2. Er zijn veel verschillende bookmakers op de markt, en allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Het loont bijvoorbeeld om te kijken of een bookmaker een leuke bonus aanbiedt als je je aanmeldt. Of dat er regelmatig bonussen zijn, bijvoorbeeld op bepaalde toernooien. In Nederland zie je vaak een reclame van de Toto. Zij bieden vooral de 1X2-bet aan. Leuk als je alleen simpele bets wil doen.

Bookmakers als Kroon Casino, Guts en MrGreen hebben een uitgebreider aanbod wat betreft noteringen, maar ook sporten. Bij hen heb je wat meer mogelijkheden om te variëren in je voetbal wedden. Deze grote bookmakers hebben ook meerdere functionaliteiten om voetbal wedden leuker te maken. Zo kun je vaak wedstrijden bekijken via hun streams, natuurlijk live wedden en hun mobiele betting apps zijn ook erg handig in het gebruik.

Wedden op voetbal kan erg leuk zijn, maar gok verstandig en met mate.

Back To Top