skip to Main Content

Hier zijn de Eredivisie wedtips voor deze week. Met onze treble kan je 100 euro winnen. We hebben de volgende wedstrijden geselecteerd: Go Ahead Eagles – PSV, Ajax tegen Excelsior en FC Utrecht vs AZ.

Go Ahead Eagles vs PSV: meer dan 3.5 goals

PSV verslikte zich vorige week in eigen huis tegen nummer twee Ajax en zag de voorsprong slinken tot elf punten. Hoewel dit nog een forse voorsprong is zal dit Ajax toch vertrouwen geven en sluipt de angst er al langzaam in bij PSV dat er meer punten gemorst gaan worden.

PSV gaat dit weekend gelukkig op bezoek bij laagvlieger Go Ahead dat in eigen huis zeer moeilijk tot scoren komt. Ajax ontmoet in de Arena Excelsior en dus zullen de mannen van Cocu moeten winnen om Ajax geen kans te geven ook maar te denken aan de titel.

 • naast het beste thuisrecord heeft PSV ook de het beste uitrecord, PSV won negen van de twaalf uitduels, speelde er één gelijk en verloor er twee
 • Go Ahead Eagles scoorde dit seizoen in eigen huis pas twaalf keer
 • In de laatste vijf thuisduels scoorde de ploeg slechts drie goals
 • PSV scoorde in z’n laatste vijf thuisduels twaalf goals
 • De laatste vier duels tussen deze twee ploegen leverde maar liefst achttien doelpunten op

Ajax vs Excelsior: Ajax wint AH -1,5

De formatie van Frank de Boer won afgelopen weekend met 1-3 van PSV. Hoewel de overwinning alles behalve overtuigend en zeker niet verdient was, was het volgens Frank de Boer ‘een erg lekkere overwinning’. Nu het verschil elf punten is zal Ajax er alles aan doen de druk op PSV te houden, een thuisoverwinning op Excelsior zal daarom nodig zijn.

Excelsior aan de andere kant presteert buitengewoon verdienstelijk, de ploeg van Marinus Dijkhuizen staat op een prima dertiende plek en wist vorige week nog met 3-0 in eigen huis van Heerenveen te winnen.

 • Ajax is in de eigen competitie en Europa League zes wedstrijden op rij ongeslagen
 • In vergelijking met voorgaande weken is Ajax uiterst productief, in deze zes duels werden maar liefst veertien doelpunten gemaakt
 • Excelsior is wisselvallig maar verloor in de laatste negen duels slechts twee keer
 • Excelsior speelt zonder angst tegen grote tegenstanders, twee weken geleden kwam het met 0-2 voor in De Kuip maar verloor door een vroege rode kaart uiteindelijk met 3-2

FC Utrecht vs AZ: FC Utrecht wint

Na een matig begin van het seizoen heeft AZ trainer John van den Brom z’n ploeg inmiddels naar een respectabele derde plek geloodst. Door het gelijkspel van Feyenoord bij de tegenstander van vandaag wist AZ een plekje te stijgen en staat hiermee op de plek die recht geeft op directe plaatsing voor Europa League voetbal. AZ gaat op bezoek bij het taaie FC Utrecht.

 • AZ won zes jaar geleden voor het laatste in De Galgenwaard, de laatste vijf duels gingen allemaal verloren
 • Utrecht scoorde in deze vijf thuisoverwinningen op rij op AZ maar liefst vijftien doelpunten
 • Utrecht maakte twee weken geleden een eind aan de reeks van vier thuisoverwinningen op rij door van Dordrecht te winnen en vorige week gelijk te spelen tegen Feyenoord
Back To Top