skip to Main Content

Wedden op de Grand National zaterdag 9 april. Een van de grootste paardenraces ter wereld is de Grand National.

Voor de 169e keer wordt deze race gereden en elke paardentrainer van formaat is erbij met zijn beste paarden van stal.

Grand National 2016 – Many Coulds favoriet bij bookmakers

Op Aintree Racecourse in Liverpool is zaterdag 9 april dus editie 169 van de Grand National. De handicap steeplechase over een lengte van 7.141 kilometer is een van de grootste paardenraces ter wereld. Zo’n 500-600 miljoen mensen uit 140 verschillende landen wereldwijd zullen voor de buis gekluisterd zitten. De Grand National één keer winnen is al een topprestatie op zich, twee keer winnen is al helemaal een unieke prestatie.

De legendarische Red Rum won de Grand National drie keer in de jaren ’70. Andere meervoudige winnaars kwamen eens in de paar decennia voor. De Britse zakenman Trevor Hemmings hoopt dit jaar het eerste paard te hebben sinds Red Rum dat meer dan één keer wint. Want zijn bijna 9-jarige Many Clouds won vorig jaar en staat nu weer aan de start. Het paard dat vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘British Jump Racing Horse of the Year’ staat nu als favoriet aan de start bij William Hill op 8.00.

The Last Samuri op de hielen van Many Clouds

Maar Many Clouds heeft erg veel tegenstanders natuurlijk op de Aintree Racecourse in Liverpool. Zo staat vlak achter hem, op 11.00 bij William Hill, de één jaar jongere The Last Samuri. Dit paard won zijn laatste race in Doncaster en is sinds zijn jonge jaren sowieso erg goed getraind. Recentelijk ging dit paard van de stal van Donald McCain naar die van Kim Bailey. Beide trainers hebben winnende paarden gehad in de Grand National. En als redelijk licht paard zou The Last Samuri het goed moeten kunnen doen als de baan het toelaat.

Holywell op de weg terug

Op een vierde plaats van de favorietenlijst vinden we de achtjarige Holywell, getraind door Jonjo O’Neill. Dit paard zou volgens een aantal kenners de ‘comeback kid’ kunnen worden op The Grand National. In 2014 behaalde Holywell vier overwinningen, maar 2015 viel wat tegen. De tweede plaats op Cheltenham vorige maand plus het redelijk lage gewicht dat Holywell meedraagt, geven dit paard een degelijke kans op 17.00.

Rocky Creek sterke outsider op Grand National

Maar natuurlijk zijn het lang niet altijd de favorieten die winnen bij een grote paardenrace als The Grand National. Uit de achterhoede komt vaak een paard dat een flinke notering waarmaakt. Een van de sterke outsiders dit jaar is Rocky Creek. De notering op dit paard is slechts 67.00, maar er is zeker een kans dat hij dit waarmaakt.

Rocky Creek wordt getraind door de zeer ervaren Paul Nicholls, goed voor ruim 2000 winnende paarden en de winnaar van The Grand National 2012 Neptune Collonges. Bovendien heeft Nicholls negen van de afgelopen tien jaar de prijs gewonnen voor best verdienende paardentrainer qua prijzengeld. Zijn Rocky Creek kan vooral sterk uit de blokken komen als de grond goed droog is op Aintree.

Back To Top